První varianta

Moje první hmotová představa se skládala ze dvou protilehlých hmot podobných proporcí - klasických činžáků - které dodržují uliční čáru a svojí výškou odpovídají nejvyšším budovám v uliční řadě. Dům má dvě "tváře" - vážnou omítnutou fasádu do ulice a neformální dřevěnou do vnitrobloku. Ve vnitrobloku pracuji s motivem pavlače, který chci dále rozvíjet. Vnitřní fasáda drží jednotný rastr inspirovaný proporcemi klasických pavlačí, ale za tímto rastrem se schovává větší variabilita - někde zasklená průchozí pavlač, jinde otevřená lodžie / terasa.
Byty jsou koncipovány jako mezonety se vstupem z pavlače v jednom podlaží a s neprůchozí terasou v podlaží druhém. Hmota obou domů je poměrně úzká (8 m byty + 2 m pavlač), takže lze snadno byt příčně provětrat a prosvětlit z obou stran.

V další variantě chci rozšířit severní objekt, jehož hloubka neodpovídá předpokládané hloubce sousedního domu (druhá parcela). Dále rozšířím parkování, které je v první této variantě nedostačující a detailněji rozkreslím dispozice vstupních prostor a bytů.
















Komentáře